Fractie Ameland '82


Han van Heerde (raadslid)
Han van Heerde (raadslid)

Eind jaren 90 zette Han van Heerde voor het eerst voet op Ameland. Na een internationale carrière als manager en technisch specialist in uiteenlopende disciplines heeft hij besloten zijn bedrijf op Ameland voort te zetten.

 

Door de verkiezingsuitslagen in 2006 maakte hij deel uit van de gemeenteraad van Ameland als lid van de fractie van Ameland ´82 tot 2010. In deze periode zat hij ook in de Eilander Raad en de financiële Auditcommissie van de gemeente Ameland. Verder vertegenwoordigde hij de gemeente Ameland bij de aandeelhoudersvergaderingen van Kabelnoord.

 

Na een onderbreking van ongeveer 8 jaar was hij weer volledig beschikbaar voor Ameland ´82 en werd de nieuwe vertegenwoordiger van Ameland ´82 in de gemeenteraad van Ameland tijdens de verkiezingen in 2018. In 2022 wist Ameland '82 hun aandeel te vergroten door de meeste stemmen er bij te krijgen van alle partijen op Ameland.

 

Als onderdeel van zijn functies als raadslid en fractievoorzitter heeft hij ook zitting in de werkgeverscommissie van de griffier, de financiële auditcommissie, de commissie Intern Toezicht Openbaar Onderwijs, de tijdelijke commissie voor de ambtswoning, de vertrouwenscommissie  en de begeleidingscommissie van de Rekenkamercommissie de Waddeneilanden.

Rudolf Teuben (schaduwfractielid)
Rudolf Teuben (schaduwfractielid)

 

 

 

 

Boudewijn Bakema  (schaduwfractielid)
Boudewijn Bakema (schaduwfractielid)