Fractie Ameland '82


Eind jaren 90 zette Han van Heerde voor het eerst voet op Ameland. Na een internationale carrière als manager en technisch specialist in uiteenlopende disciplines heeft hij besloten zijn bedrijf op Ameland voort te zetten.

 

Door zijn partner kwam hij in aanraking met Ameland ´82 en het voor hem zo bekende aspect van kwaliteit. Na lid geworden te zijn van de partij heeft hij eerst plaatsgenomen in de denktank van Ameland ´82. Vanaf 2003 is hij begonnen zich in te zetten voor het belang van Ameland via de ondersteunende fractie.

 

Door de verkiezingsuitslagen in 2006 maakte hij deel uit van de gemeenteraad van Ameland als lid van de fractie van Ameland ´82 tot 2010. In deze periode zat hij ook in de Eilander Raad en de financiële Auditcommissie van de gemeente Ameland. Verder vertegenwoordigde hij de gemeente Ameland bij de aandeelhoudersvergaderingen van Kabelnoord.

 

Na een onderbreking van ongeveer 8 jaar was hij weer volledig beschikbaar voor Ameland ´82. Als gevolg van de verkiezingsuitslagen in 2018 en door het vertrek van Rudolf Teuben als lijsttrekker schoof hij een plekje op en werd de nieuwe vertegenwoordiger van Ameland ´82 in de gemeenteraad van Ameland.